HOGYAN KÉSZÜLJ A FOTÓZÁSRA?

Részletek

A fotózás a mi stúdiónkban mindenképpen meghatározó élmény lesz, de ehhez te is kell, hogy közreműködj és előzetesen felkészülj a fotózásra!

Ismerd meg a fotóst

Mindenek előtt ismerd meg a fotóst! Nem könnyű pózolni önfeledten egy ismeretlen ember előtt, ezért célszerű egy személyes beszélgetés a nagy nap előtt. Különösen fontos ez a glamour vagy boudoir fotózás alkalmával, hiszen komfortosan kell érezned magad a kamera előtt, miközben éppen a komfortzónádból zökkensz ki. Nem csak neked nyújt majd segítséget a találkozó, de a fotós is képet kaphat arról, hogy milyen stílusú fotókra vágysz, hogy milyen az egyéniséged. Mindenképpen ismerd meg a portfóliómat, a képeimet, a képeim hangulatát, a stílust, hogy milyen végeredményre számíthatsz!

Profi képek, csak profi sminkkel és frizurával

Nem kérdés, hogy profi képek, csak profi sminkkel és frizurával készülhetnek. Nem érdemes ezen spórolni, hiszen a pillanat örök marad. A fotós smink és haj nem egyenlő a hétköznapi sminkkel, frizurával, a fotóslámpák intenzívebb attrakciót szeretnek. Szakmailag jól felkészült sminkesről és fodrászról én gondoskodom, hidd el, értik a dolgukat, behunyt szemmel bízd rájuk magad! Hercegnő leszel, gyönyörűséges modell, mert megérdemled!

A kevesebb néha több...

Tervezd meg előre a fotózásod! És használd a fantáziád, a kevesebb néha több, lehet egy-egy kedvenc pulcsi vagy blúz is szexis, csak villanjon a váll, de stúdióban is rendelkezünk szexis ruhákkal, amiből válogathatsz... Mindenképpen olyan holmikat válassz, amiben csábítóan jól érzed magad, istennő vagy. A szettekhez mindig válassz stílusban megfelelő cipőt és ékszereket is, amit szívesen viselsz. 

A szettek

Mindig próbáld fel a választott szetteket, hogy valóban úgy állnak-e rajtad, ahogy elképzelted. Ellenőrizd, hogy makulátlanok-e, ne lógjon mosási útmutató. Több szettel készülj, a fotózás során tudsz egyeztetni velem, hogy a legjobbat tudjuk megörökíteni. Akár előzetesen is kikérheted a tanácsomat, ha nincs konkrét elképzelésed.

Az ördög a részletekben rejlik

Az ördög mindig a részletekben rejlik, a fotózás előtt ne feledkezz meg a pedikűrről és a manikűrről! Az ápolatlan körmök a fotókon is azok lesznek, és egy hercegnő ezt nem engedheti meg magának. Figyelj a színekre, a kiválasztott szettekre is gondolj! Ne feledkezz meg a szőrtelenítésről, a bikinivonaladról, a lábaidról, a karodról, bajuszról és a szemöldöködről sem! Sajnos a szőrtelenítés okozhat bőrirritációt, fontos, hogy jól időzíts és kezeld a szőrtelenített felületeket.

Frissen festesd a hajad, ne legyen lenőve a fotózás napjára, de azért nem árt, ha nem aznap történik a festés esetleg a vágás.

Figyelj a bőrödre

Kozmetikai kezelésed is jól kell időzíteni, a bőrradír és hidratálás feltétlenül szükséges, hogy a smink hibátlanul mutathasson az arcodon.

Ne csak kívülről, hanem belülről is hidratálj, a fotózás előtti napokban fogyassz a megszokottnál több folyadékot, csökkentsd a sót és ne igyál alkoholt, mert ezek dehidratálják a bőrt. Ne használj új kozmetikumot, ki nem próbált barnító technikákat, új krémet ne a fotózás előtti napokban kezdj használni!

Egy-két apróság...

A szoláriumot sem közvetlenül a fotózás előtt kezdd el! Fontos, hogy a fotózás előtti éjszaka eleget aludj, sőt, legjobb, ha már egy héttel előtte odafigyelsz erre.

A fotózás előtt fontos, hogy lenge, laza ruhákat viselj, ne vegyél fel szoros zoknit vagy egy szűk melltartót, mert ezek nyomot hagynak a bőrön. Ha minden előkészülettel végeztél, akkor már csak egy dolgod van: add át magad, és élvezd a fotózást, az élmény a tiéd, a kezdeti szorongás gyorsan elillan, hidd el önfeledt élményben lesz részed!

Összhang, összhatás

Uraim, a fentiek közül jó néhányat célszerű megfontolni nektek is! Tévedés azt gondolni, hogy a férfiaknak nem kell készülni egy-egy fotózásra, a készülődés szabályai hasonlóak, és legalább annyira fontosak, mint a hölgyek esetében, kétségtelen, hogy a smink kevéssé hangsúlyos, de az ápoltság, a jó megjelenés minden apró részlete fontos. Az összhang, az összhatás mindent visz! 

Hozzatok-e valakit magatokkal?

Hozzatok-e valakit magatokkal? Ha úgy érzitek egy családi vagy esküvői fotózásnál, hogy van olyan családtag, barát, akinek jelenléte megnyugtat benneteket, esetleg segítségetekre van az öltözködés során, netalán igazítja a sminket, hajat hozzátok őt is bátran! Persze kedvenc négylábú is jöhet, őt is szívesen látjuk a fotózáson, ebben az esetben viszont mindenképpen kell valaki még, aki a fotózás közben vigyáz rá akkor is, amikor neki nem szükséges a képeken szerepelnie.

Vannak olyan helyzetek, amikor kifejezetten nem célszerű a kísérő, hiszen például egy glamour vagy boudoir fotózás közben kifejezetten zavaró lehet, ha a fotóson kívül másra is kell koncentrálni..