F.A.Q

gyakori kérdések

Az árak fenn vannak a WEB oldalon?

A csomagok ára fenn van a WEB oldalamon, egyedi megrendelések esetében a feltételek fixálása után egyedi árajánlatot adunk.

Mikor kell fizetni a képekért?

A fotózás dátumának fixálásához 100 EUR előleget kérünk, a képekért a fotózás végén kell fizetni a választott csomag árának megfelelően.

Ajándékutalványt vásárolhatok-e?

Ajándékutalványt bármikor tudtok vásárolni, kedves meglepetés lehet szeretteid megajándékozására. Az utalványt fotózásra lehet váltani, aminek az időpontját a megajándékozott választhatja meg.

Lehet-e fotókönyvet/albumot rendelni?

Nyomtatott képek nem készülnek nálunk, így fotókönyvet/albumot sem lehet nálunk rendelni, viszont keresd emiatt a West End-ben a Pálvölgyi Fotóstúdiót, akiket jó szívvel ajánlunk.

Meddig őrzik meg a képeimet?

A képeket 1 évig őrizzük meg, az elveszett retusált képsorozat pótlása 100 EUR/alkalom.

Kérhetek-e fekete-fehér képeket is?

A képek színesben készülnek, természetesen van lehetőség arra, hogy fekete-fehér képek is legyenek, de mindenképpen előre jelezned kell, mert nem mindegyik beállítás alkalmas arra, hogy fekete-fehérben legyen kidolgozva.

Hogyan kapom meg a képeimet?

A képeket kis méretben és logózva kapod meg a válogatáshoz a fotózást követően dropbox linken, majd a retusált képeket e-mailben vagy saját adathordozón kaphatod meg. Papír képet  Pesten a  PÁLVÖLGYI FOTÓ- nál tudsz készíteni Budán a PUSKÁS FOTÓ - nál  tudsz készíteni . Fotókönyv készítéséhez a CEWE cég áll a  rendelkezésetekre, illetve  a CEWE kihelyezett mini fotó laborjai  a DM - ben, illetve a ROSSMANN -ban! Kiváló minőségűek a  képek, műanyag alapú, vízmentes anyagra készülnek. A papírképek készítése mindig a megrendelő feladata, stúdiónk ilyet nem készít és annak az intézését sem vállalja. 

Hol használhatom a képeket miután megkaptam őket?

A képeket a megállapodott méretben kapod meg, ennek a megfelelően tudod felhasználni. A címlap méret vagy óriás plakát méret nem azonos, ezért fontos előre tisztázni, hogy mihez készülnek a fotók.

Werk fotó készülhet-e a fotózás közben?

Werk fotó készítése fontos lehet egy-egy fotózáson, előzetes egyeztetés után a saját stábom készíthet ilyet, és engedélyemmel lehet azokat felhasználni.

Készíthetnek-e a kísérőim telefonnal képeket, videót a fotózás alatt? 

A fotók szellemi terméknek minősülnek, a látásmód, beállítás, fények, hátterek a saját szellemi termékem, így fotózni, videózni nem lehet a fotózás közben, kifejezetten kérem, hogy is kérjetek ilyet. 

Kisgyereket, csecsemőt hozhatok-e a fotózásra, ha nem őt fotózzuk?

Családbarát stúdió vagyunk, de a fotózás érdekében arra kérünk, hogy abban az esetben, ha csak te vagy modell, akkor ne hozd őt/őket. A kisgyermek jelenléte elvonja a figyelmedet, így mindenképpen oldd meg, hogy olyan helyen vigyázzanak rá, ahol szeret lenni, nem fognak öt percenként hívogatni miatta és te sem azon aggódsz, hogy mi van vele.

Kutyust, cicust lehet-e hozni a fotózásra?

Imádjuk a cuki házikedvenceket, de ne hozzátok őket, ha lehetséges. A legtöbb kisállat nagyon ragaszkodik a gazdihoz, nehezen veszi, ha nem ő a középpont. A fotózáson neked is fontos, hogy ne vonja el semmi sem a figyelmedet. Persze, ha a fotózás tárgya a kutyus, cicus, akkor teljesen más a helyzet!

A fotózáson részt vehet-e a barátnőm/párom is?

A fotózás során rendkívül fontos a fotós és a modell együttműködése, a zavaró tényezők kiszűrése. Természetesen nincs annak akadálya, hogy barát, barátnő, rokon részt vegyen a fotózáson, de azt tapasztalom, hogy nehezebben oldódik fel a modell, ha külső résztvevőnek is meg kell felelnie, esetleges a fotós ellenében ad instrukciókat a "segítő" látogató. 

Kiegészítőket, váltóruhákat, szetteket hogyan válasszak ki?

Mindenképpen készülnöd kell a fotózásra és ennek fontos része, hogy előre válaszd ki a komplett szetteket, kiegészítőket, ruhákat, mert a fotózás alatt nincs, nem lesz arra idő, hogy ott próbálgasd, hogy mi áll jól és mi nem. Mindenképpen próbáld fel előre a ruhákat, vágd ki a címkéket! Ne hozz felesleges holmit, tervezd meg, hogy mit szeretnél megörökíteni! Ha nem vagy biztos benne, hogy mi lenne a legjobb neked, akkor előzetesen kérj konzultációs lehetőséget, a stúdióban erre is biztosítunk lehetőséget, tanácsot adunk a fotózást megelőzően. Találsz tippeket a honlapunkon is www.muhariphoto.com 

Hogyan zajlik a fotózás, mi a fotózás menete?

A megérkezés, rövid ismerkedés után sminkkel és hajjal folytatjuk a felkészülést, közösen átbeszéljük a koncepciót, a ruhák sorrendjét és kezdődhet a fotózás. A megbeszélt csomag szerinti időtartamban a választott retusált mennyiség mintegy tízszeresét lőjük meg, hogy a lehető legtöbb képből tudj majd választani.

Mennyi képet kapok, hány darab lesz retusálva és a nyers képeket is megkapom-e?

A nyers képeket kis méretben logózva adom át válogatásra, nagy méretben soha nem kerülnek átadásra. A megállapodott csomag szerinti retusált képeket nagy méretben e-mailben vagy hozott adathordozón adom át részedre.

Mikor és hogyan kapom meg a képeket?

A képeket kis méretben logózva adom át dpobbox linken a válogatáshoz a fotózást követően. A megállapodott darabszám szerinti képeket nagy méretben e-mailben vagy adathordozón adom át részedre két héten belül, illetve sürgősség esetén megállapodás szerint akár 24 órán belül. Ebben az esetben a csomag ára tartalmazza a sürgősségi felárat.

Mikorra érkezzek, kell-e a smink/haj miatt korábban érkezni?

A fotózáshoz mindenképpen időben kell érkezni, az ideális a megbeszélt időpont előtt kb. 10 perccel, mi is így számítunk rád. Ennek azért van jelentősége, mert ha sokkal előbb érkezel, akkor az előtted lévő fotózást zavarhatod meg és nem is tudunk kellő figyelemmel feléd fordulni az érkezésedkor, ha pedig késel, akkor a saját időd csökken a következő fotózás miatt. Az időpontot úgy fogjuk egyeztetni, hogy a smink és haj is benne legyen, érkezésedkor ezzel kezdünk.

Sminkest/fodrászt kell-e kérnem?

A rövid válasz: igen. Sokéves tapasztalattal rendelkezünk a fotózásban, hidd el a fotósmink és -haj feltétlenül fontos, profi mestereink a legjobbat hozzák ki belőled, hogy a legjobb eredményt érhessük el a fotózással is.

Milyen ruhákat hozzak magammal a fotózásra?

A fotózáshoz a ruhákat a téma és a stílus határozza meg, más és más szükséges a porté, a családi, boudoir fotózáshoz, de pl. a "fine art" vagy a "pin up" stílus is speciális ruhákat igényel, ezt az előzetes egyeztetés során tudjuk tisztázni.

Hol lesz a fotózás?

A fotózás helyszíne alapvetően a stúdióm (Muhari Photo Stúdió, 1055 Budapest, Szent István krt. 15.), de idény esetén külső helyszínek (bérelhető apartmanok, bérelhető fotóstúdiók, természet, utca, saját otthonod, stb.) is lehetnek, a választható helyszíneket megtalálod a honlapomon: www.muhariphoto.com 

Mennyi idővel előbb jelentkezzek fotózásra?

A fotózásra testben és lélekben is fel kell készülni pl. a kozmetikai kezelés sem célszerű egy-két nappal a fotózás előtt. Célszerű két-három héttel előre fixálni a fotózás időpontját, viszont figyelembe kell venni a forgalmasabb időszakokat, pl. ünnepek előtt, amikor ez megnyúlhat 4-6 hétre is.

Hogyan tudok jelentkezni fotózásra?

A fotózásra online tudsz jelentkezni www.muhariphoto.com oldalon az "online foglalás" menüpontban vagy személyesen a +36204988888 telefonszámon. Online jelentkezés esetén a lehető legrövidebb idő alatt felvesszük veled a kapcsolatot.

Szerződést kötünk a fotózásról? 

A szerződés kétoldalú garancia, nagy értékű, kiemelt jelentőségű fotózások (esküvő, katalógus, tartós megbízás) esetében mindenképpen szerződést írunk, amely mindkét felet kötelezi.

Hol vállalunk fotózást? 

Fotózást alapvetően a saját stúdiómban vállalok, de van lehetőség ettől eltérő helyszínen is fotózni bel- és külföldön egyaránt. Ebben az esetben a helyszín foglalása a modell feladata és költsége, továbbá a fotócsomagok árán felül biztosítani szükséges az utazás, esetleges szállás költségeit is.