TERMÉK-TÁRGY FOTÓZÁS

Részletek

Mi is az a termék-tárgy fotózás?

Mai digitalizált világunkban egyre nagyobb teret kap az internetes vásárlás, a termékek internetes keresése. Ma már nem trendi megtapogatni a terméket, a terméknek fotóval kell eladnia magát. A vásárló többféle szögből, közelről, távolról is szemügyre szeretné venni a tárgyat/terméket, amihez elengedhetetlen a kiváló minőségű termék/tárgy fotó. Az a bizonyos három másodperc, ami alatt kialakul az első benyomás, itt is fontos, a megtekintő gyorsan lemond a vásárlási szándékról, ha nem látja azt, amit látni szeretne.


Vizualitás

Egy nemzetközi kutatás alapján a vásárlási folyamatban a képeknek az emberek 67%-a tulajdonít nagy jelentőséget, megelőzve ezzel a 63%-ot elérő termékleírásokat. Vagyis az emberek a vizualitást előrébb helyezik, mint a szöveges tartalmat. A feladat tehát adott: olyan termékfotókat kell készíteni, amelyek közelebb hozzák a terméket. Tartsd észben, hogy az első benyomás mennyire meghatározó és a vizuális elemek azok, amik először megragadják a látogató tekintetét. Egy szép, minőségi termékfotó értéket közvetít, megbízhatóságot sugall és pozitív képet alakít ki a termékedről, például növelheti az eladási számot egy webshopban.


Tapasztalatom mondatja velem, hogy mindig bízd profi fotósra a fotózást! Biztos lehetsz benne, hogy ezek minőségi, jól felhasználható fotók lesznek. Stúdiómban állunk rendelkezésedre.

Milyen is egy jó termékfotó? 


A tökéletes termékfotóhoz elsőként a termék jellegéből indulj ki és az alábbi szempontokat mérlegelve tervezd meg a fotózást. Terméket közelebbről és távolabbról is célszerű megfotózni, továbbá minden olyan nézetből, aminek a szemlélő szempontjából jelentősége lehet. A színnek nagy jelentősége van, vannak olyan termékek, ahol az élethű szín nem annyira fontos, de néhol igenis számít. Sőt, akár döntési faktor is lehet, ha ugyanazon termék különböző színárnyalatai közül kell választanunk pl. egy webshopban. Itt lehet igazán nagy jelentősége a fotózást követő utómunkának.

A termék

Gondolj arra is, hogy nem csak a termék külsejét kell megmutatnod, hanem például magát az anyagát is. A különböző termékfotók más-más felhasználási lehetőségeket rejtenek magukban. Lehetséges, hogy a termékfotón csak és kizárólag az adott terméket mutatod meg. Nincs semmi más, ami elvonja a figyelmet róla, vagyis klasszikus fehér háttér, fókuszban a termékkel. Ezek ideálisak a webshopodban a termékoldalakra. Informatívak, kialakítanak egy képet a vásárlóban.

Másik lehetőség, hogy a terméket használat közben mutatod meg. A termékfotón ebben az esetben nem a terméken van a hangsúly, hanem egy életérzésen, amit akkor élhetsz át, ha megveszed azt. A termék és a márka iránti elköteleződésben segít. Használhatod ezeket marketing célokra, megoszthatod a közösségi médiában.

Méretarányok

Más mellett fotózva a terméket a méretarányokból a terjedelemre lehet következtetni. Ezek a képek informatív funkciót látnak el. A termékleírásban szereplő méretek felett könnyű átsiklani. A vizuális elemek jobban megragadnak a látogatóban.


A részletek

A termék egy-egy apró részletét kiemelő termékfotók is fontosak lehetnek.. Azokat a részleteket érdemes kiemelni egy terméken, ami vagy funkcionálisan vagy esztétikailag szempont lehet a vásárlásnál. Például ruháknál anyagminta, elektronikai cikkeknél a vezérlés stb.


Termékcsoportok

Csoportképek, ahol ugyanahhoz a márkához tartozó termékeket látod egyetlen termékfotón. Márkahű vásárlóknál cross-selling marketing megoldás, mivel felkeltheti a vásárló érdeklődését más termékek iránt. És ezen felül a helyszín is fontos lehet, ha nem a stúdiót választod, ehhez is kell előzetes elképzelés és egyeztetés. 

Ne habozz, hívj bátran megvalósítjuk elképzelésedet!