TERMÉK - TÁRGY FOTÓZÁS RÉSZLETEK 


Milyen is egy jó termékfotó? A tökéletes termékfotóhoz elsőként a termék jellegéből indulj ki és az alábbi szempontokat mérlegelve tervezd meg a fotózást.
A terméket közelebbről és távolabbról is célszerű megfotózni, továbbá minden olyan nézetből, aminek a szemlélő szempontjából jelentősége lehet. A színnek nagy jelentősége van, vannak olyan termékek, ahol az élethű szín nem annyira fontos, de néhol igenis számít. Sőt, akár döntési faktor is lehet, ha ugyanazon termék különböző színárnyalatai közül kell választanunk pl. egy webshopban. Itt lehet igazán nagy jelentősége a fotózást követő utómunkának.
Gondolj arra is, hogy nem csak a termék külsejét kell megmutatnod, hanem például magát az anyagát is.
A különböző termékfotók más-más felhasználási lehetőségeket rejtenek magukban. Lehetséges, hogy a termékfotón csak és kizárólag az adott terméket mutatod meg. Nincs semmi más, ami elvonja a figyelmet róla, vagyis klasszikus fehér háttér, fókuszban a termékkel. Ezek ideálisak a webshopodban a termékoldalakra. Informatívak, kialakítanak egy képet a vásárlóban.
Másik lehetőség, hogy a terméket használat közben mutatod meg. A termékfotón ebben az esetben nem a terméken van a hangsúly, hanem egy életérzésen, amit akkor élhetsz át, ha megveszed azt. A termék és a márka iránti elköteleződésben segít. Használhatod ezeket marketing célokra, megoszthatod a közösségi médiában.
Más mellett fotózva a terméket a méretarányokból a terjedelemre lehet következtetni. Ezek a képek informatív funkciót látnak el. A termékleírásban szereplő méretek felett könnyű átsiklani. A vizuális elemek jobban megragadnak a látogatóban.
A termék egy-egy apró részletét kiemelő termékfotók. Azokat a részleteket érdemes kiemelni egy terméken, ami vagy funkcionálisan vagy esztétikailag szempont lehet a vásárlásnál. Például ruháknál anyagminta, elektronikai cikkeknél a vezérlés stb.
Csoportképek, ahol ugyanahhoz a márkához tartozó termékeket látod egyetlen termékfotón. Márkahű vásárlóknál cross-selling marketing megoldás, mivel felkeltheti a vásárló érdeklődését más termékek iránt.
És ezen felül a helyszín is fontos lehet, ha nem a stúdiót választod, ehhez is kell előzetes elképzelés és egyeztetés. Ne habozz, hívj bátran megvalósítjuk elképzelésedet!