STUDIOM SZÖVEG

Fotóstúdió: álmaim fotós műterme Budapest szívében

Egy saját fotóstúdió minden fényképész álma. Az én álmom is valóra vált 2017 októberében, amikor is megnyitottam első saját fotós műtermemet Budapest egyik nagypolgári lakású negyedében. Korábban is volt már közös üzemeltetésű stúdióm, amit üzlettárssal béreltünk közösen, de az igazán nagy lehetőség egy saját használatú műterem kialakítására csak tavaly jött el.

A műterem a XIV. kerületben, Zugló nagypolgári stílusú házaival övezett patináns negyedében a Herminamező szélén található. Mivel alapvetően természetes fénnyel szeretek fényképezni, ezért fontos szempont volt hogy a műteremnek választott lakás szép világos legyen, és mind belmagasságban, mind kialakításában megfelelő paraméterekkel rendelkezzen.
Büszkén mondhatom, hogy minden elvárásomnak megfelel. 🙂
A délnyugati tájolásnak, az emeleti elhelyzkedésének és hatalmas polgári stílusú ablakainak köszönhetően egy igazi "napfényműteremre" sikerült szert tenni.

A műterem adottságai és bútorai

Méretét tekintve 80m2 áll a rendelkezésre ami 2db műtermi szobát (22m2 és 25 m2), előszobát, tárolót, mosdót és egy nagy konyhát foglal magában. Itt külön területet alakítunk ki a fodrász és a smikes részére is, amennyiben előzetesen igényli az ügyfél a fotózáshoz.

A több hónapos kutatómunka és keresgélés után sikerült számos régi és új bútort vásároltunk a párommal, amit úgy újítottunk fel, hogy a műterem enteriőrével harmonizáljon.

Jellemzően klasszikus vonalvezetésű, vintage hatású bútorokkal és dekorációs elemekkel, kiegészítőkkel rendeztük be a műtermet, hogy a család, gyermek vagy kismamafotózáshoz is a legelegánsabb, meghittebb környezetet tudjam megteremteni.

Fotózáshoz használható ruhák, kellékek

A elegáns műtermi környezet mellett számos kismamaruha, kislányruha és gyerekjáték áll rendelkezésre a fotózáshoz. A ruhák nagy része egyedi készítésű, minőségi darabok, de vannak a tengerentúlról rendelt modellek is. A kismamafotózások és gyermekfotózások alkalmával ingyenesen használható minden ruhadarab.

Aki műtermi fotózásra jelentkezik be hozzám, annak nem kell külön műterembérleti díjat fizetnie, mert a saját műtermemet ingyenesen rendelkezésre bocsájtom az ügyfeleim részére.

Stúdióvilágítás, hátterek

Korábban már említettem hogy előnyben részesítem a természetes fények használatát. Szabadtéri fotózás esetén ez kifejezett öröm, és ugyanakkor egy kihívás, mert kültéren nincs lehetőség az optimális derítést vagy plusz megvilágítást megteremteni.

A stúdiókörnyezet ugyanakkor nagyon sok ilyen plusz lehetőséget rejt magában, amikkel természetesen én is élek a munkáim során.

A különbőző stúdióvakukkal, softboxokkal, folyamatos fényű lámpákkal én is törekszem arra, hogy úgy hozzam ki a maximumot egy témából, hogy közben megőrizze a kép a természetes szépségét.

Nem szeretem azt amikor a túlzott vakuhasználattól "sterillé" válik a kép. Szeretem a fények és árnyékok változatos játékát a fotóimon.

A műterem falait különböző színekkel, tapétákkal varázsoltuk változatossá. A párommal és a családommal egy közös hétvégi program volt 🙂

Igyekeztük a színeket formákat úgy összeválogatni, hogy a vendégek izlésének és a legtöbb fotós témához is megfelelő legyen. Úgy gondolom, hogy ennek maradéktalanúl eleget tettünk és a folyamatosan bővülő képgalériákban ez kellőképpen vissza is köszön majd.

Ajánlatot szeretnék kérni!Ide írhatsz...