STREET STYLE

Képgaléria

"Nem én diktálom a divatot. Én magam vagyok a divat."

(Coco Chanel)

Már nem is annyira új, inkább megújuló irányzat lett a fotózásban a 'street style', az utcai divat fotózás, ha egyszerűen akarom fordítani. Persze ezt a stílust nem lehet egyszerű fordítással visszaadni, ez egy életérzés, maga a természetesség, lendületesség, a mindennapok ellesett pillanatai, utcai idill, utcai pillanatok. Az utca a kifutók után követése, a hordható toalettek bemutatója, a harmónia és disszonancia egyben, szabályok nélkül. Ebben a stílusban a dinamikát a folyamatos mozgás adja, a kecses léptek, laza mozdulatok, pózok, és persze a nem mindennapi hátterek, amelyek vagy hangsúlyt kapnak, vagy nem.

Kipróbáltad már? Ha nem, itt a lehetőség, hogy dívaként pózolj, mint az igazi sztárok, hiszen te is lehetsz sztár!

A trendek

A kétezres években számos fotós dokumentálta, hogy miként öltözik az utca embere. Izgalmas volt látni, hogy az "átlagember" miként teszi magáévá a kifutókon és a magazinokban látott trendeket, ahogy annak is volt hírértéke, hogy ki honnan szerezte be a viselt darabokat, hiszen a fast fashion mérhetetlen térnyerése előtt még vadászni kellett a stílusos, de megfizethető árú holmikat. Miközben egyre több ruhaüzlet nyílik, az utcakép egyre inkább uniformizálódik, temérdek ruhát vásárolunk, mindezt ugyanonnan és ugyanolyan ütemben, mint mások.


Hogyan öltözik az utca népe?

Fotósként anno magam is kimentem az utcára, hogy véletlenszerűen "levadásszak" pár stílusos civilt, próbáltam hitelesen megörökíteni, hogyan öltözik az utca stílusos embere.

Felkészültél? Ezen a fotózáson ezt fogjuk tenni. Kimegyünk az utcára, az előre átbeszélt útvonalon fotózunk, az előre kiválogatott stílusos szettekben. Kell ennél jobb?

Persze a felkészülés itt sem árt, csak megfelelő és profi előkészület eredményez profi képeket, amit nem árt észben tartani. Hasznos információkat a felkészüléshez a >>Boudoir fotózás>>Részletek menü pontban találsz, érdemes megfogadni a tanácsokat a tökéletes végeredményért. Indulhatunk?