PORTRÉ-BUSINESS PORTRÉ RÉSZLETEK 


Tudtad, hogy az első benyomás egy emberről az első három másodpercben kialakul? Egy igazán bizalmat keltő üzleti portréfotóval a marketing anyagodban akár megduplázhatod az üzleti bevételeidet, de a magánéletünkben is rettentően fontos az első benyomás, ami ezek szerint az emberekben már az első három másodpercben kialakul. Itt dől el, hogy alapvetően mit gondolunk a másik személyről, akkor is, ha ez egyáltalán nem tudatos.

Megkérdezted már magadtól, hogy az a fotó, ami a névjegykártyádon, weboldaladon, az e-mailben megjelenik rólad, az valóban elég jó, megnyerő, stílusos, meggyőző?


Business portré esetében egy vezetőnek, vállalkozónak bizalmat keltő, munkáját és pozícióját kifejező üzleti portréfotóra lehet szüksége, ami szükség esetén készülhet életszerűen munka közben természetességet és rátermettséget sugározva. A felvételek készülhetnek stúdióban vagy informális munkakörnyezetben, esetlegesen többféle beállítással és többféle képkivágással, különböző háttérrel. Ez sokféle felhasználásra ad lehetőséget: írott sajtó, média megjelenés, internetes felület, reklámagyag...
Portréfotó weblapra, Facebook-ra, Instragram-ra
A virtuális világban mindenki megjelenik a világhálón, amin keresztül kapcsolatot teremt a külvilággal, ha egy internetes felületen megjelenő személy portréja szimpatikus a látogató számára, akkor szívesen elidőz rajta, hiszen az ügynök, menedzser jó benyomást kelt, barátságos, bizalmat áraszt, a fénykép kommunikál kifelé, a nagyvilágba. A mögöttem lévő több mint 25 év tapasztalata a garancia, hogy kihozom mindenkiből a legtöbbet, a derűt, a megnyerő ábrázatot, várok mindenkit portréfotózásra!
A fotózás művészet, a művészi kompozíciót meg kell tervezni, nincs ez másképp a portré esetében sem. Fontos, hogy előzetesen egyeztessünk, hogy milyen célból készül a portréd (business, reklám, vagy csak úgy), hiszen az sok mindent meghatároz, mint például a hátteret, a helyszínt, a beállítást. Fontos a cél szem előtt tartása az öltözet kiválasztásánál is, ha ötlet kell, segítünk a stílus, toalett kiválasztásában. A szolid elegancia soha sem lesz rossz választás, de mindenképpen érdemes alkalomhoz illő toalettet összeállítani. A portré esetében is minden részlet számít, a legapróbb is: ha festett a hajad, akkor legyen friss a festés, rettenetesen mutat, egy nagyobbacskára sikerült lenövés, vagy esetleg a fodrászhiány ordító megnyilvánulása, ami meglehetősen elhanyagolt ábrázatot eredményez.
A smink nem csak a hölgyeknél fontos, az arcot egyenletesen célszerű alapozni az uraknál is, hogy ne legyenek a kész fotókon különböző színű foltok, részletek. És persze a hölgyek profi sminkkel vágjanak bele a portré fotózásba. Ez nem feltétlenül a harsány sminket jelenti, sőt, a szép természetesre sminkelt arc maga a csoda.
Egy portré esetében elfordulhat, hogy a kéz is látszik, mindenképpen figyelj az ápolt kézre is.
Uraim, az öltözet rajtatok sem lehet slendrián, csak szabályosan megkötött nyakkendő, gyűrődésmentes ing, zakó, kerülhet a lencse elé egy business portré esetében! A stílus kiválasztásában természetesen segítünk. Az elején azzal kezdtem, hogy meg kell tervezni a fotózást, annak minden részletét, ne habozzatok, vágjatok bele, a portréfotózás a stúdióban előkészületekkel együtt 2-2,5 órát vesz igénybe, higgyétek el, megéri!