ÜZLETI PORTRÉFOTÓZÁS

Tudtad, hogy az első benyomás már az első 3 másodpercben kialakul?

Emiatt egy igazán bizalmat keltő üzleti portréfotóval a marketing anyagaidban akár duplázhatod az üzleti bevételeidet!
A magánéletünkben is rettentően fontos az első benyomás, ami az emberekben az első 3 másodpercben kialakul. Itt dől el, hogy alapvetően mit gondolunk a másik személyről, akkor is ha ez egyáltalán nem tudatos. Ha ez ennyire fontos a kapcsolatainkban, akkor mennyit számít ez az üzleti életben?

Tedd fel az őszinte kérdést magadnak: az a fotó, ami a névjegykártyámon, weboldalamon, az emailben van magamról elég jó? Minőségi? Stílusos? Meggyőző és bizalmat keltő?

Gondolj bele, amikor valahol vásárolsz mennyire fontos az neked, hogy az eladó meggyőző legyen? Vagy neked mindegy, hogy kitől vásárolsz, kit bízol meg, ő hogy néz ki, mennyire igényes, egyáltalán van-e fotója a weboldalán? Vagy szívesen rendelsz olyan weboldalról, ami személytelen, nincs kapcsolattartó, nincs arc, olyan személytől, akivel még sosem találkoztál és még üzleti portré fotót sem teszi fel az oldalára? 
Ha te nem vásárolnál ilyen embertől, akkor a potenciális ügyfeleid miért vásárolnának tőled? Azt javaslom, hogy gyere el egy üzleti portréfotózásra, és olyan üzleti portré fotósorozatot készítek rólad, ami jobb mint a versenytársaidé.

Mitől lesz egy üzleti portré fotó bizalmat keltő?

Egy bizalmat keltő fotón először is a kamerába nézel, nem lefelé és főleg nem el a messzeségbe. Egy bizalmat keltő fotón pozitív kifejezés ül az arcodon, és nem vagy sem mogorva, sem szomorú, sem kifejezéstelen, sem unott, nem nevetsz harsányan. Egy bizalmat keltő fotón a szemed szépen csillog, mert nem vagy sem fáradt, sem enervált, sem tompa. Egy bizalmat keltő fotón hasonlítasz önmagadra, tehát nem érettségi tablókép, és főleg nincs túlretusálva, de bárkit lehet olyan előnytelen szögből fotózni, ami alapján alig fogják a saját ismerősei is felismerni. Egy bizalmat keltő fotó a legelőnyösebb arcodat mutatja. Mindenkinek van előnyös és kevésbé előnyös arca, ennek megtalálása a fotós feladata. A fentiek megvalósítása akár több órát is igénybe vehet, amíg sikerül megtalálni a legelőnyösebb arcodat a minőségi végeredményért.