MŰVÉSZI FOTÓZÁS

Részletek

Fotóművészként, a fotózás szerelmeseként számomra minden fotó művészi, a munkám a hobbim és a hobbim a munkám, apró gyermekkorom óta a fotókat művészeti alkotásnak tartom, persze azóta már tudom, hogy vannak kivételek...

Be kell valljam, hogy mindezek ellenére pontosan én sem tudom definiálni a művészi fotót, szerintem azt érezni kell, a fotózás egy érzés, egy pillanat vagy a pillanat tört része, ami aztán örökre megmarad. Ha mindenképpen választ keresünk, akkor kétféleképpen érdemes megközelítenünk a művészi kép fogalmát. Az egyik megközelítés a téma, a fotó tudjon és akarjon valami fontosat elmondani a világról, amely és ahogyan megfogja a szemlélőt, valami pluszt ad, egy érzést indít el, egy benyomást hoz létre, egyszóval rabul ejt és ez már a másik aspektus egyben, hiszen a megtekintőben olyan mély érzést vált ki, ami a későbbiekre is kihatással lesz. 

A művészi képnek nagyon hitelesnek kell lennie, legyen az egy véletlenül elkapott pillanat, vagy akár beállított felvétel. Ez fogja eredményezni a maradandóságot, az időtállóságot.

Megállapíthatjuk, hogy a mondanivaló nélküli, bár kiváló technikai kivitelezésű, fotó-csúcstechnikával készült, eszméletlen esztétikai élményt nyújtó fénykép még nem művészfotó, hiszen a látásmód nagyon szubjektív, ami erősen függ a megtekintő belső érzelemvilágától, egyéni érzékenységétől, empátia-készségétől, egyszóval a lelki alkatától.

Lássuk, van egy jó ötleted? Megvalósítani szeretnéd önmagad? Várunk stúdiónkba, alkossunk közösen művészit a saját és mások örömére!

A művészi fotóra elég nehéz konvencionális módon felkészülni. Mindenképpen kell egy téma, egy terv, egy gondolat, egy vízió, amit meg szeretnél valósítani.

Beszéljük meg, dolgozzuk ki együtt a részleteket! A 25 év alatt számos kihívásnak kellett megfelelnem, hidd el a legvadabb ötleteket is meg tudjuk valósítani együtt!