Az élet legcsodálatosabb ajándéka, mikor egy nő gyermeket hord a szíve alatt. 

Egy hihetetlen csoda, ahogy fejlődik az új élet, minden napja meglepetés, a boldogság és várakozás csodás pillanatai. Ezt a csodálatos állapotot mindenképpen érdemes megörökíteni. Ne feledjétek, a fogantatással induló új élet egy újabb portfólió, ezzel a nagyon fontos időszakkal és ezekkel a képekkel kezdődhet születendő babátok portfóliója. Később, a családi beszélgetések során öröm lesz az olyan képeket nézegetni, amikor a csemete még benne volt anya pocakjában.

A kismama fotózás helyszínei bárhol lehetnek, nagyon szép képek készülhetnek a szabadban, a stúdióban, akár a saját  kertedben, otthonodban. A ruhaválasztás során törekedj a kényelemre, de arra is, hogy a ruha, esetleg fehérnemű szépen mutassa az gömbölyödő idomaidat.
Mikor a legideálisabb eljönni kismamafotózásra? Teljesen egyén függő, lényeges, hogy te mit szeretnél megörökíteni, de talán a legideálisabb a harmadik trimeszter eleje. 
A kismamafotózás bizony fárasztó, másfél - két óra pózolás, átöltözés, előtte már a felkészülés, smink és haj készítése. Ahogy nő a pocaklakó, egyre nehezebb lesz a dinamikus mozgás, könnyebben elfáradnak a kismamák, pláne a kispapák. Nagyon szép időszaka ez az életeteknek, kapcsolatotoknak, mindenképpen éljétek át és együtt éljétek át ezeket a meghitt pillanatokat, nincs is gyönyörűségesebb látvány egy boldog és sugárzó édesanyánál.
Van lehetőség szexi kismama fotózásra is, erre inkább a második trimesztert javaslom, ha emellett döntöttetek,