HÁZI KEDVENCEK 

RészletekA fotós kamerája előtt házi kedvenceink pózolása is izgatottan indul, nem megszokott pálya ez nekik, amin lehet könnyíteni néhány ügyes trükkel.

Fontos, hogy igazodjunk kedvencünk napirendjéhez, ha éhesek, akkor izgatottabbak, de ugyanez történik séta előtt is. Biztosan vannak kedvenc nasijaik, amivel lehet őket motiválni, és persze ne feledjük, kis kedvencünk szabályok szerint éli az életét és a főnök jó esetben mi vagyunk, tehát nem szolgái, hanem irányítói vagyunk, ami a fotózáson is jól jöhet.

Ha lehet, akkor legjobb egy szép, természetes helyet választani a fotózáshoz, amit ismer kis barátunk, így például az ismeretlen szagok nem teszik izgatottá.

A napszak megválasztása során kedvencünk napirendje mellett a természetes fényviszonyokra is célszerű figyelemmel lenni, az erős napsütés senkinek sem kedvez.

Mindenképpen érdemes vízzel is készülni a fotózásra, ami kb.1 órát vesz igénybe.

Kedvenceink ritkán pózolnak, az ellesett pillanatoké a főszerep, készüljetek kedvenc játékukkal, hogy aktív pillanatokat tudjunk lencsevégre kapni.

"A szem a lélek tükre."- az állatoknál is, ezért róluk is készülhet portré. A nagyon közelről készült fényképek is egyediek lehetnek, hiszen ezeken láthatóak a szem árnyalatai és a szőrszálak finomságai is.

Házi kedvenceink hamar megszokják a rivalda fényt, persze, ha kellő odafigyeléssel és türelemmel segítjük őket, hogy tényleg profi fotók örökítsék meg őket az örökvalónak...