FASHION RÉSZLETEK 


A fashion vagy katalógus fotózás során is vannak nem szem elől téveszthető elvek, mint például a portfólió változatosságának igénye. Fontos, hogy a képek kellően változatosak legyenek és hosszú távon se váljon unalmassá a szemlélőnek. Ehhez célszerű váltogatni a modellt, ha több modellel dolgozunk. 
A modellek felkészülését lásd a >> Boudoir fotózás >> Részletek résznél.

Változtathatjuk a modell ruháit, előnyös, ha a szettek egyes darabjai egymással is kombinálhatóak, harmonizálnak. Változtathatunk a helyszínen (stúdió, "street", nevezetes helyek...), a perspektívákon, látószögeken, fényviszonyokon (természetes és mesterséges megvilágításon). Tuti, a végeredmény annál változatosabb lesz, minél több tényezőt változtatunk egyszerre, a lényeg minden esetben az összhang, az összhatás.

Tehát egy modell ugyanabban a ruhában és helyszínen hiába váltja a pózokat, néhány képnél többet nem tudunk a sorozatból használni, akár milyen jól is sikerült, mert unalmassá válik. Ha viszont mind a helyszín, a ruha és a pózok is jelentősen eltérnek, akkor valóban változatos anyagot, portfóliót tudunk összeállítani.
Kedves Megrendelő, ne habozz, kezdjünk neki a közös munkának!..