FASHION-KATALÓGUS-PORTFÓLIÓ

Részletek

Mi is az a fashion fotózás? 

Fashion vagy katalógus fotózás lényege, egy különleges világot teremteni a mindennapok pillanataiból, hétköznapi vagy nem egészen hétköznapi helyeken, akár a stúdióban és ennek a középpontjában te magad, azaz a modell áll. Minden esetben, amikor felmerül egy projekt ötlete, szeretem jól körbejárni a témát. A felkészültség mindkettőnket magabiztossá tesz, erre jól lehet alapozni. Nem mindenkinek áll a divat az érdeklődése középpontjában, bízz bennem, segítünk, de a közösségi média is nagy segítség lehet, no meg a fantázia! A megbízó célja számomra a legfontosabb kiindulási pont. Szeretek ugyan inspirálódni mások képei alapján, de azok lemásolásában nem lelném túl nagy örömöm, inkább arra szolgál, hogy ezekre az igényekre alapozva az első pár kötelező kép után elkezdjünk improvizálni, az az én igazi világom!

Őrült pózok

Ez a stratégia alapból elég jól működik, a kötelező bemelegítés után kezdődhet az őrület! Istenkirályság! Jöhetnek az őrült pózok, szokatlan perspektívák!

A fashion vagy katalógus fotózás során is vannak nem szem elől téveszthető elvek, mint például a portfólió változatosságának igénye. Fontos, hogy a képek kellően változatosak legyenek és hosszú távon se váljon unalmassá a szemlélőnek. Ehhez célszerű váltogatni a modellt, ha több modellel dolgozunk.

A modellek felkészülését lásd a >> Boudoir fotózás >> Részletek résznél.

A szettek, helyszínek...

Változtathatjuk a modell ruháit, előnyös, ha a szettek egyes darabjai egymással is kombinálhatóak, harmonizálnak. Változtathatunk a helyszínen (stúdió, "street", nevezetes helyek...), a perspektívákon, látószögeken, fényviszonyokon (természetes és mesterséges megvilágításon). Tuti, a végeredmény annál változatosabb lesz, minél több tényezőt változtatunk egyszerre, a lényeg minden esetben az összhang, az összhatás..

A változatos portfólió titka

Tehát egy modell ugyanabban a ruhában és helyszínen hiába váltja a pózokat, néhány képnél többet nem tudunk a sorozatból használni, akár milyen jól is sikerült, mert unalmassá válik. Ha viszont mind a helyszín, a ruha és a pózok is jelentősen eltérnek, akkor valóban változatos anyagot, portfóliót tudunk összeállítani.

Kedves Megrendelő, ne habozz, kezdjünk neki a közös munkának!