ÉTEL FOTÓZÁS

RészletekAkkor jó egy ételfotó, ha az ember azonnal bele szeretne harapni az ételbe, az érzékekre, a vágyakra kell hatni, szerintem ez a lényege az egésznek. Úgy kell elkészíteni a képet, hogy az szinte megszólaljon, felkeltse a néző érdeklődését. Hogyan is kell erre felkészülni?

Nagyon fontos a tálalás, az étel és az edények, a kiegészítők, fények összhangja. Az, hogy követed a trendeket vagy sem, az egyéni, de a harmónia, az összhang mindenképpen szükséges összetevő. Kerülendő a zsúfoltság, de az ízléses (gyertya, váza, virág) mindenképpen emelik az étel értékét a képen. Figyelni kell arra is, hogy a fő attrakció az étel, a többi részelem nem szabad, hogy elnyomja a látványt.

Friss étel, friss díszítés szükséges, anélkül halott lesz a dizájn. Ez az időkeretet is meghatározza, viszonylag gyorsan kell dolgozni és nem csak a chef-nek. A kompozíciót célszerű többször kipróbálni, mielőtt rögzíteni szeretnénk.

Természetesen az ételfotó esetében is szükség lehet utómunkára, de az utómunka nem fogja elfedni a felkészülés hiányosságait.