A NAGY NAP


Tapasztalatom szerint nagyon hasznos, ha az esküvői fotózást megelőzi a jegyes vagy párfotózás. Persze ez nem esküvőhöz kötött, de egy esküvői fotózásnak is nagyon jó felvezetése, így a 'nagy napon' már gyakorlott, fényképezőgéphez szokott pár lesztek. Az esküvő a sok vendéggel életre szóló élmény lesz, évek múlva ezek az emlékképek fognak bevillanni a jeles eseményről. Ilyenkor a hölgyek hercegnőnek szeretik érezni magukat, akiket a herceg ölel szorító karjaival és ez így is van jól. Fotósként az tesz boldoggá, ha ezeket a pillanatokat megörökíthetem, javaslom, hogy semmiképpen ne hagyjátok ki a kreatív fotózást a nagy napon.

Hogy mit és hogyan örökítsünk meg, arra többféle megoldás is létezik, rajtatok múlik, hogy milyen időkerettel és témaválasztással lepitek meg magatokat. A kreatív fotók elkészítésére minimum 1,5-2 órát szánjatok, az sem ördögtől való, ha esetleg nem a nagy napot választjátok a fotók elkészítésére, hanem például az előző napot. Mehetünk a természetbe, jeles helyekre, műterembe, illusztris épületekbe, számotokra kedves helyszínekre, egy a lényeg, hogy a nagy rohanásban jusson  elég idő a meghitt pillanatokra a készülődéstől az eseményig. A napszak választása során legyetek figyelemmel arra, hogy a romantikus pillanatoknak a lemenő nap kedvez, az időjárás viszont néha tréfálkozhat, de egy esős pillanat is lehet érzéki, romantikus.

A készülődés jelen esetben adott, hiszen a nagy napon csodálatos sminkben, szép hajjal, a világ legszebb ruhájában léptek színre. Arra is van lehetőség, hogy a készülődés pillanatait is megörökítsük.

A nap során temérdek kép készül, a nyers képekből kiválogatott fotókat kidolgozva adom át a kért adathordozón, akár nyomtatva fotókönyvben is. A képek kidolgozása mindenképpen időt vesz igénybe, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen.