CSALÁDI GYEREK BABA MAMA

Részletek

Mi is az a családi fotózás

Manapság a család fogalom nagyon tág határok között értelmezhető: van szűk család és nagycsalád, csonka család és mozaik család, egy- és többgenerációs család... Mi mindenkit várunk a stúdiómba 0-99 éves korig akár. A szerető családi kör, a csemeték és nagyobbacska gyermekek, szülők, nagyszülők és dédszülők... Milyen csodálatos megörökíteni ezt az idillt! Vannak olyan pillantok, amelyeket visszasírunk később, de talán az a legszomorúbb, ha megtehettük volna, hogy közös képet készítünk a legkedvesebb rokonainkkal és nem tettük meg. Akár ez a lehetőség jó alkalmat kínál egy-egy jól sikerült portré elkészítéséhez is, hiszen az idősebb szülők, nagyszülők vagy dédszülők ritkán látogatják meg a fotóst egy szép portré miatt, "nem kell nekem már semmi" - mondják.

Kell egy jókoncepció

Mindenképpen kell egy jó koncepció, hogy mit is szeretnétek megörökíteni. A téma, a helyszín ennek függvénye, ha nincs konkrét ötletetek, szívesen segítek. Van olyan család a modelljeim között, akik minden évben eljönnek egy családi fotóra és minden évben kitalálnak egy hangulatot, amit szeretnének a fotón viszont látni, és megcsináljuk, és minden évben. Közben cseperednek a gyerekek, immáron fiatalok, de mivel jó buli egy ilyen fotózás, így szívesen jönnek újra és újra.

Hol készüljenek a fotók?

Számos csodálatos helyszín közül lehet választani kül- és beltéren egyaránt, de természetesen a stúdió is rendelkezésre áll, mi több, amennyiben a kitalált koncepció megköveteli, akkor utógrafikával a háttér ez utóbbi esetben akár módosítható is a kitalált koncepciónak megfelelően.

Milyen ruhában célszerű jönni?

A ruhák a ti választásotok, legyen az alkalmi vagy hétköznapi öltözet, tükrözze az egyéniségeteket, legyen meg az összhang a viselőjével. Mindenképpen hangoljátok össze az öltözetet, ha a színekkel akartok játszani, vagy valamit ki akartok azzal fejezni.

Mennyi idő egy családi fotózás?

Az időkeret a téma függvénye, amennyiben csak közös képek készülnek, akkor általában 1-1,5 óra, ha portré is készül külön-külön, akkor az személyenként további 10-20 perc legalább. De megéri erre is készülni, a képek örök emlékként a tiétek lesznek.

Smink és frizura

Smink és frizura profi sminkes és profi fodrász rendelkezésetekre áll, de természetesen ki-ki maga dönti el, hogy erre szüksége van-e. Tapasztalataim szerint igen, hiszen ki ne akarná legszebb arcát mutatni a fotókon és valljuk be egy fotósmink elkészítése azért nem hétköznapi feladat. Az urak esetében sem elhanyagolható a szolid "púderozás", hiszen fénylő, esetleg pirosodásra hajlamos arcot is átvarázslunk a csodálatosvégeredményért.