BUSINESS-PORTRÉ

Galéria-Részletek

Egy igazi portré

Reggelente, amikor ébredés után a tükörben keressük önmagunkat, akkor valójában egy kiváló portrét láthatnánk, de talán többen is vagytok úgy, hogy rá sem ismertek a veletek farkasszemet néző hasonmásra, hiszen rendesen összegyűrt az ágy. Na, egy igazi portré nem ilyen, egy mosolygós, vidám arc kell legyen a fotózáson a végeredmény, egy megnyerő tekintet, egy önbizalmat sugárzó ábrázat. Elődeink nem nagyon tudtak élni a fényképezés adta lehetőségekkel, inkább megfestették, ki ne ismerné Mona Lisa mosolyát? Milyen lenne Mona Liza szomorú arccal? Ugye, hogy elképzelhetetlen

A portré mint személyábrázolás

A portré vagy arckép a személyábrázolás egyik műfaja a fotózásban is. A szelfik korában kissé háttérbe szorult ez a műfaj, de lássuk be a hosszútávú fennmaradás mindenképpen a művészi kompozícióban rejlik. Fotósként megkeresem a legelőnyösebb beállítást és fényt, hogy elégedett modellként távozhass, és később térj vissza újra, hiszen portré minden életkorban és bármilyen apropóból készülhet. A mai rohanó világban, az internet korában, a business világában különösen fontos, hogy a portré alapján válogató megrendelő megnyerő, bizalmat ébresztő arcot lásson, valljuk be, könnyebben esik a választás olyan tanácsadóra, aki kedvesen tekint ránk a fotóról, legyen ő menedzser, bankár, üzletkötő, ingatlanos, oktató..., és ne feledkezzünk meg a Facebook reklámokról, az Instagram portrékról, egyáltalában a virtuális világban való megjelenésről.

Az első benyomás

Tudtad, hogy az első benyomás egy emberről az első három másodpercben kialakul? Egy igazán bizalmat keltő üzleti portréfotóval a marketing anyagodban akár megduplázhatod az üzleti bevételeidet, de a magánéletünkben is rettentően fontos az első benyomás, ami ezek szerint az emberekben már az első három másodpercben kialakul. Itt dől el, hogy alapvetően mit gondolunk a másik személyről, akkor is, ha ez egyáltalán nem tudatos.

Megkérdezted már magadtól, hogy az a fotó, ami a névjegykártyádon, weboldaladon, az e-mailben megjelenik rólad, az valóban elég jó, megnyerő, stílusos, meggyőző?

Business portré

Business portré esetében egy vezetőnek, vállalkozónak bizalmat keltő, munkáját és pozícióját kifejező üzleti portréfotóra lehet szüksége, ami szükség esetén készülhet életszerűen munka közben természetességet és rátermettséget sugározva. A felvételek készülhetnek stúdióban vagy informális munkakörnyezetben, esetlegesen többféle beállítással és többféle képkivágással, különböző háttérrel. Ez sokféle felhasználásra ad lehetőséget: írott sajtó, média megjelenés, internetes felület, reklámagyag...

Portréfotó weblapra, Facebook-ra, Instragram-ra

A virtuális világban mindenki megjelenik a világhálón, amin keresztül kapcsolatot teremt a külvilággal, ha egy internetes felületen megjelenő személy portréja szimpatikus a látogató számára, akkor szívesen elidőz rajta, hiszen az ügynök, menedzser jó benyomást kelt, barátságos, bizalmat áraszt, a fénykép kommunikál kifelé, a nagyvilágba. A mögöttem lévő több mint 25 év tapasztalata a garancia, hogy kihozom mindenkiből a legtöbbet, a derűt, a megnyerő ábrázatot, várok mindenkit portréfotózásra!.

A fotózás művészet

A fotózás művészet, a művészi kompozíciót meg kell tervezni, nincs ez másképp a portré esetében sem. Fontos, hogy előzetesen egyeztessünk, hogy milyen célból készül a portréd (business, reklám, vagy csak úgy), hiszen az sok mindent meghatároz, mint például a hátteret, a helyszínt, a beállítást.

Az üzleti-és magánéletben is számos olyan helyzet adódhat, amikor nem műtermi portré fotózásra van szükségünk. Ennek legtöbbször az az oka, hogy szeretnénk a fotókat még személyesebbé tenni, ahol már a helyszín is nagy szerepet tölt be a képen, hogy mit fog kommunikálni az adott portré fotó.

Az alábbi helyszíneken készíthetjük el exkluzív portré fotóidat:

- az irodádban,

- a cégedben,

- a tárgyalódban

- vagy egy külső exkluzív (bérelt) helyszínen, a te döntésed, hogy az eredmény a lehető     legjobb legyen.

Az öltözet

Fontos a cél szem előtt tartása az öltözet kiválasztásánál is, ha ötlet kell, segítünk a stílus, toalett kiválasztásában. A szolid elegancia soha sem lesz rossz választás, de mindenképpen érdemes alkalomhoz illő toalettet összeállítani. A portré esetében is minden részlet számít, a legapróbb is: ha festett a hajad, akkor legyen friss a festés, rettenetesen mutat, egy nagyobbacskára sikerült lenövés, vagy esetleg a fodrászhiány ordító megnyilvánulása, ami meglehetősen elhanyagolt ábrázatot eredményez.

A smink

A smink nem csak a hölgyeknél fontos, az arcot egyenletesen célszerű alapozni az uraknál is, hogy ne legyenek a kész fotókon különböző színű foltok, részletek. És persze a hölgyek profi sminkkel vágjanak bele a portré fotózásba. Ez nem feltétlenül a harsány sminket jelenti, sőt, a szép természetesre sminkelt arc maga a csoda. Egy portré esetében elfordulhat, hogy a kéz is látszik, mindenképpen figyelj az ápolt kézre is.

A stílus

Uraim, az öltözet rajtatok sem lehet slendrián, csak szabályosan megkötött nyakkendő, gyűrődésmentes ing, zakó, kerülhet a lencse elé egy business portré esetében! A stílus kiválasztásában természetesen segítünk. Az elején azzal kezdtem, hogy meg kell tervezni a fotózást, annak minden részletét, ne habozzatok, vágjatok bele, a portréfotózás a stúdióban előkészületekkel együtt 2-2,5 órát vesz igénybe, higgyétek el, megéri!

Extra gyorsan is lehet

Vannak helyzetek, amikor extra gyorsan van szükséged portréfotóra, ezt mindenképpen jelezd előre. például ilyen lehet, ha az Instagramon szeretnél posztolni, ami egy kiváló platform, hogy megosszunk magunkról és akár cégünkről fotókat nagy célközönség előtt Self-Branding céllal. Az Instagram minőségi szempontból egy nagyon érzékeny felület, elvárás, hogy magadról kitett fotók tökéletesek legyenek. Ez számodra is nagy előnyökkel jár, mert úgy tudod bemutatni magad, hogy vonzó legyen mások számára a profilod.

A profi fotók titka

Számos telefonnal már nagyon szép fotókat lehet készíteni, de ha igazán profin akarod csinálni, akkor el kell jönnöd egy Instagram Fotózásra. Itt olyan képeket és képsorozatok készítek rólad, ami mindenkit lefog nyűgözni. Maga az Instagram elvárja, hogy gyorsan peregjenek az események, én ehhez azzal tudok hozzájárulni, hogy az igényelt képeket extra gyorsan átadom, hogy feltehesd mihamarabb.