BABA -GYEREK RÉSZLETEK 


A baba-gyerek fotózás lelke a pillanat ereje, hogy megragadjuk a múló pillanatot. Nehéz erre előre felkészülni, hiszen pontosan az vezérel, hogy minél bensőségesebb, önfeledtebb pillanatot sikerüljön lencsevégre kapni. Készülhetnek képek a stúdióban, szabadban, parkban és vízparton, vagy akár az otthonotokban is. A lényeg, hogy a baba-gyermek komfortosan érezze magát, a lehető legjobb pillanatot kapjuk el szeretetben, örömben.
Milyen ruhát célszerű választani?
A babák dresszkódja könnyen körül határolható, a fő szempont a kényelem, hogy könnyen tudjon mozogni, jól érezze magát a ráadott ruhácskában. Többször kell esetleg öltöztetni, jó, ha könnyen rá tudod adni a hacukát. A nagyobbacska gyermekek általában szívesen illegnek-billegnek "szép ruhában" a kamera előtt, többségük szívesen öltözik át.
Mennyi időt szánjunk a fotózásra?
A kicsi gyermek, csecsemő figyelme gyorsan alább hagy, így a fotózásra szánt idő sem lehet hosszú, de 1-1,5 órát biztosan igénybe vesz. Lehetőség szerint olyan napszakot célszerű választani, amikor magától is aktív a baba, nem közeleg az evés és alvásidő. Szerető szüleinek megnyugtató jelenléte mellett célszerű kedvenc játékaival is készülni, amelyek lekötik a baba figyelmét. A baba-gyerek fotózás esetén is van arra lehetőség, hogy együtt fotózzuk a családot, lásd. családi fotózás. Nagyobbacska gyermekek fotózása más kihívás, a pillanat a lényeg itt is, az adódó helyzet megörökítése, ami esetenként időbe telhet, de tény az is, hogy még a fotózás újdonsága sem tudja hosszú ideig lekötni a gyermek figyelmét.