BABA GYEREK FOTÓZÁS

Részletek

Mi is az a baba-gyerek fotózás?

Dédanyáink, nagyanyáink korában a "gyerök" azt jelentette, hogy fiú gyermeket adott a teremtő, és ha véletlenül nem, akkor bizony lány lett... Mindegy is, csak egészséges legyen, szoktuk mondani, ők a szemünk fényei, a születésüktől egy életen át. Felelősség és szeretet, öröm, boldogság a fogantatástól. Az első lépés, az első szó, az első születésnap, az önfeledt pillanatok. Ezeket a pillanatokat szeretnénk megörökíteni és nem csak a csecsemő és kisgyermekkorban.

A "kis modellek"...

Kihívás és lehetőség is egy baba-gyerek fotózás, hiszen itt nem beszélhetünk előre belőtt képekről, a pillanatot szeretnénk megörökíteni, a pillanatot, amely önfeledt, áradó, a pillanatot, ami mulandó, de ezáltal megmarad számunkra. Mi sem lehet csodálatosabb nekem, fotósnak annál, hogy lássam cseperedni az apróságokat, számos olyan kis modellem van, akiket évek óta fotózok nagy örömömre.

A pillanat ereje


A baba-gyerek fotózás lelke a pillanat ereje, hogy megragadjuk a múló pillanatot. Nehéz erre előre felkészülni, hiszen pontosan az vezérel, hogy minél bensőségesebb, önfeledtebb pillanatot sikerüljön lencsevégre kapni. Készülhetnek képek a stúdióban, szabadban, parkban és vízparton, vagy akár az otthonotokban is. A lényeg, hogy a baba-gyermek komfortosan érezze magát, a lehető legjobb pillanatot kapjuk el szeretetben, örömben.

Milyen ruhát célszerű választani?


Milyen ruhát célszerű választani? A babák dresszkódja könnyen körül határolható, a fő szempont a kényelem, hogy könnyen tudjon mozogni, jól érezze magát a ráadott ruhácskában. Többször kell esetleg öltöztetni, jó, ha könnyen rá tudod adni a hacukát. A nagyobbacska gyermekek általában szívesen illegnek-billegnek "szép ruhában" a kamera előtt, többségük szívesen öltözik át. Mennyi időt szánjunk a fotózásra?

A pillanat

A kicsi gyermek, csecsemő figyelme gyorsan alább hagy, így a fotózásra szánt idő sem lehet hosszú, de 1-1,5 órát biztosan igénybe vesz. Lehetőség szerint olyan napszakot célszerű választani, amikor magától is aktív a baba, nem közeleg az evés és alvásidő. Szerető szüleinek megnyugtató jelenléte mellett célszerű kedvenc játékaival is készülni, amelyek lekötik a baba figyelmét. A baba-gyerek fotózás esetén is van arra lehetőség, hogy együtt fotózzuk a családot, lásd. családi fotózás. Nagyobbacska gyermekek fotózása más kihívás, a pillanat a lényeg itt is, az adódó helyzet megörökítése, ami esetenként időbe telhet, de tény az is, hogy még a fotózás újdonsága sem tudja hosszú ideig lekötni a gyermek figyelmét.